Oslos beste burgere nå!

Publisert den

For en del år tilbake kom det en bølge av nye burger-steder i Oslo. Noe tidligere hadde burgeren fått en solid oppsving igjen i byer som New York og London hvor Shake Shack og Honest Burgers ble enormt populære, mens de eldre amerikanske traverne In ‘n Out og Minetta Tavern fikk en revival. Her hjemme dukket blant andre Illegal og Munchies opp, med gode burgere – men det var likevel et stykke opp til de beste vi hadde fått servert utenlands. Det er først nå i de siste åra at vi har smakt osloburgere som virkelig imponerer. Nye steder etableres så raskt at denne lista er i så og si konstant endring.

Imidlertid mener vi dette er de fem beste burgerne vi satte tenna våre i i Oslo høsten 2022:

5. Kverneriet

Kverneriet kjenner vi godt til fra deilige sommere i Tønsberg før de etablerte seg på Majorstua i 2015 og på Solli Plass i 2017. Sistnevnte en typisk vestkant-restaurant med litt for høy musikk samt noe treig og upersonlig service sist vi besøkte de, selv om burgeren var decent.

Vi velger derfor Majorstua denne gangen. Her er det litt roligere tempo og vennlig og grei service. Vi går for den klassiske «Burgler» med frisk salat, cheddar, tomat, løk og en skikkelig digg dressing. Dette er en veldig god burger hvor tilbehøret står perfekt til kjøttet og skaper en fin smaksharmoni. Selve burgeren er saftig og fint stekt, det eneste vi savner er litt mer salt.


4. The Vandelay

Jepp, burgeren er dyr og jepp, The Vandelay har mistet litt av schwungen restauranten hadde da den tok Oslo med storm ved åpningen sensommeren 2020. Det fine er at det er lettere å få bord her nå og at det er god mulighet for å bare ta en kjapp munnfull og en pils i baren, selv i litt travlere perioder. Servicen er fortsatt god og stemningen uformell. Vi skal levere en båt for vinteropplag i Son og stopper innom for en matbit selv om det er lørdag ettermiddag. Det er relativt fullt, men de ordner plass i baren. En liten halvtime etterpå vandrer vi fornøyde, men ikke stappmette videre.

Blant mange andre retter har de kun én burger her og den heter «bacon cheese burger» og smaker innmari godt. Perfekt medium rare-stekt kjøtt. Smelta cheddar. Myke, deilige toasta buns og en løkmarmelade som er sjølve stjerna i det rike smaksbildet. Denne burgeren er verdt sine 225 kroner!


3. Løkka Deli

Ah! Patty Melt på Løkka Deli!
En sen lunch her redder en litt sliten og regnfull lørdag. Burgeren, eller skal vi si sandwichen, serveres i klassisk toast og minner litt om den opprinnelige amerikanske burgeren som Louis’ Lunch i Connecticut lanserte i 1900.

Deilig kjøtt, deilig smelta ost og friske pickles. Samt sennep og ketchup. Litt dyr synes vi denne også er, men med to pils gjør den den litt triste høstlørdagen så mye, mye bedre!

NB: Den fås også som «double».


2. Way Down South

Oi, oi, oi! Smashburgeren til Way Down South overrasket positivt! Dette er på høyde med gode burgere vi har spist i L.A og New York. Og tipset kommer riktignok også fra en bekjent som er fra Boston – «That smashburger is amazing!», mente hun og jommen hadde hun rett!
Vi bestiller fra Wolt siden det ikke er mulig å få plass i restauranten denne lørdagen og tross at den nødvendigvis er ca 20 minutter «gammel» er den dritgod! Saftig kjøtt, deilige friske agurker og masse, masse smak! Helt klart en av byens beste burgere – og heller ikke så dyr. Er du glad i burger, må du sjekke ut denne!


1 Render Burger:

Render burger kom undertegnede over ved en tilfeldighet. På rusletur på det ellers så boligstrøk-aktige Korsvoll setter sulten inn og et håpefult søk etter «burger» i google maps resulterer i et interessant treff i hjørnet av kartet. Det blir ingen burgerlykke den dagen, jeg må nøye meg med en pølse på Brekkekiosken, men et par dager senere får jeg gleden av å teste Render. Både på bilder og i beskrivelse pirret dette nysgjerrigheten såpass at den bare måtte prøves. Og hvilken burger dette er! Jeg skal innrømme at det er tett i toppen her, men Classic Cheeseburger må simpelthen være den beste burgeren jeg noensinne har smakt i Oslo! Nydelig og juicy kjøtt. Dobbel cheddar. Litt salat og en fantastisk god og spicy «special sauce» gjør at ALT stemmer! På Render får du også «Baconator», «Mushroom Smash Burger» og «Sausage & Egg». Kjempeflott at de byr på litt forskjellige typer, i litt større grad en mange andre. Anbefales både på det varmeste og på det sterkeste!